Ansæt medarbejdere der bor langt væk

7. november 2018  

Unified Communications, Skype for Business, unified communications headset, Plantronics, smarter working.

Geografisk afstand er ikke en begrænsning for at ansætte de bedste jobkandidater

Hvor langt er danskerne villige til at køre på arbejde?

Boligsiden.dk har undersøgt, hvor langt danskerne er villige til at køre til arbejde.

  • 50 % vil kun køre op til 30 km
  • Yderligere 34% op til 50 km

Succesen ligger i at indrette din virksomhed, så fysisk afstand ikke sætter en begrænsning for at få, de bedst kvalificerede medarbejdere

Hvis du anvender Unified Communication and Collaboration (UCC) til at etablere et “virtuelt kontorlandskab”, kan dine medarbejdere arbejde fra en hvilken som helst lokation.

UCC giver mulighed for at afholde audiomøder og videomøder uanset, hvor deltagerne befinder sig og samtidig er der mulighed for skærm- og dokumentdeling.

Det betyder, at både ledere og medarbejdere får en langt større fleksibilitet i forhold til, hvilken fysisk lokation de kan arbejde fra og dermed ikke bliver begrænset af enten at skulle finde de helt rigtige medarbejdere eller arbejdspladser indenfor et geografisk afgrænset område.

Den fysiske arbejdsplads kan være “anywhere” f.eks. hjemme, i et kontorhotel, en Drop-in plads i virksomheden eller steder i det offentlige rum, hvis medarbejderen er på rejse eller lignende

Med UCC kan man hele tiden se medarbejdere og lederes tilgængelighed, så længe de er logget på deres UCC-enhed.

For at udnytte fordelene ved Unified Communication and Collaboration, kræver det en PC, Mac, tablet eller smartphone (med aktiveret videocam, mikrofon og højttaler) og et Wi-Fi.  Det vil være optimalt at benytte et headset så omgivelserne i det miljø man er i, ikke forstyrrer eller bliver forstyrret.

I afdelinger, der består af “mobile” medarbejdere, er det helt afgørende, at den primære kommunikation og det primære samarbejde sker via Unified Communication and Collaboration for samtlige medarbejdere i de relevante afdelinger. Det betyder også, at personaleledelse og faglig ledelse skal ske gennem UCC.

Implementeringen af det ”virtuelle kontorlandskab” er også en ændring af virksomhedskulturen i de afdelinger hvor det sker og skal behandles som sådan og bør derfor ikke opfattes som blot et IT-projekt.

Lederen skal også være opmærksom på, at det kræver en anden måde at lede medarbejdere på. Medarbejderne skal måles på produktivitet og resultater og kommunikation med medarbejderne skal primært foregå via UCC.

Hos Ergotel A/S rådgiver vi gerne om UCC, så kontakt os endelig, hvis du ønsker sparring til netop dit UCC-projekt, eller hvis du ønsker mere information om ”Det Virtuelle Kontorlandskab”. Læs også gerne artiklen ”The Virtual open office”.